la-Buzau.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii buzoienilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Pe urmele Tezaurului Cloșca cu puii de aur de la Pietroasele

Pietroasele este localitatea din România și chiar din Europa cu cea mai mare densitate de vestigii istorice pe metru pătrat. Poate și pentru că descoperirea celui mai mare tezaur din lume, până la cel al lui Tutankamon, a declanșat o adevărată isterie a căutătorilor de comori și de vestigii istorice.

Balta Albă - lacul vindecător din județul Buzău

În urmă cu un secol și jumătate, Băile Balta-Albă erau cunoscute în întreaga țară. Pentru protipendada vremii, era o modă să mergi la Balta Albă, în județul Slam Râmnic. Direcția Poștelor a fost nevoită să organizeze un curier special pentru ruta București - Balta-Albă. Numărul celor care căutau anual binefacerile bălților trecea de 15.000 de persoane, majoritatea din 'lumea bună'. Vasile Alecsandri și Alexandru Odobescu au scris pagini memorabile depre 'lacul vindecător'.

Cârciuma lui Caragiale din Buzău este astăzi un modern City Market

Scurta carieră de 'comersant' a lui nenea Iancu la Buzău, unde în anii '90 ai secolului al XlX-lea a concesionat Restaurantul Gării, a lăsat urme adânci în istoria târgului de pe râul cu același nume. Clădirea a fost declarată monument istoric, iar în prezent este cel mai modern City Market din zona gării Buzău.

Repere pe Drumul vinului

Drumul vinului, refăcut cu fonduri europene de aproape 100 de milioane de lei, în perioada 2009-2011, leagă câteva obiective turistice de importanță națională și internațională cum ar fi Castrul roman de la Pietroasele, locul unde s-a descoperit Tezaurul Cloșca cu puii de aur, cetatea dacică de cult Gruiu Dării, cramele brâncovenești de la Merei, Cetatea dacică de la Cârlomănești, Mănăstirea Ciolanu, având ca punct terminus Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura.

Județul Buzău: scurt istoric

Mărturii ale vieții materiale (unelte și arme din piatră sau os - topoare, măciuci de luptă, vârfuri din silex etc. -, produse ceramice variate - cești, căni, castroane etc.), scoase la iveală prin săpăturile arheologice de la Aldeni, Sudiți ș.a., atestă prezența omului în această zonă încă din Neolitic (mileniul IV î.Hr.).

Municipiul Buzău

Municipiul Buzău, reședința județului cu același nume, este situat în NV Câmpiei Buzău-Călmățui, la 95 m altitudine, pe dreapta Văii Buzăului.

Municipiul Râmnicu Sărat

Municipiul Râmnicu Sărat este situat în Câmpia piemontană a Râmnicului, la 118 metri altitudine, pe râul Râmnicu Sărat, la 29 km de municipiul Buzău, reședință de județ.

Județul Buzău: prezentare

Situat în partea de sud-est a României, în sud-estul Carpaților Orientali, județul Buzău se învecinează la nord-vest cu județele Brașov și Covasna, la vest cu Prahova, la sud cu Ialomița, la est cu Brăila și la nord-est cu Vrancea.

Cârnații de Pleșcoi, o invenție haiducească

Preparați, la origine, numai din carne de oaie, condimentați din belșug cu ardei iute și puțin usturoi, cârnații de Pleșcoi sunt un produs tradițional, specific pentru întreaga vale a Buzăului.

Producția industrială a crescut cu 5,2% în județul Buzău, în primele 5 luni

Producția industrială a județului Buzău a crescut, în primele cinci luni ale acestui an, cu 5,2%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Cetatea dacică de la Cârlomănești, deschisă publicului larg

Muzeul Județean Buzău va organiza sâmbătă, în premieră, Ziua Porților deschise pe șantierul arheologic de la Cârlomănești, fostă cetate dacică.

Racla cu moaștele Sf. Martir Constantin Brâncoveanu, întâmpinată cu onoruri militare

Mii de credincioși din întreaga țară au participat sâmbătă la aducerea raclei cu moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, în cadrul unui pelerinaj național.

Președintele CJ Buzău, fostul liberal Cristi Bîgiu, anunță înscrierea în PSD împreună cu 24 de primari ACL

Președintele Consiliului Județean Buzău, fostul liberal Cristi Bîgiu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că s-a înscris în PSD, el fiind urmat și de 24 de primari ai ACL, dintre care 18 ai PNL și șase ai PDL, precum și numeroși consilieri județeni și locali. 

Percheziții pentru ilegalități în domeniul silvic, evaziune fiscală și braconaj cinegetic

Peste 60 de polițiști au descins, joi dimineață, la 22 de adrese de pe raza județului Buzău pentru probarea activității infracționale a unor persoane juridice și fizice bănuite de ilegalități în domeniul silvic, evaziune fiscală și braconaj cinegetic.

Situație dramatică la Scutelnici, Buzău. Elevii nu au nici școală, nici dascăli

Copiii din Scutelnici vor învăța într-o anexă sărăcăcioasă, în săli reci, neprimitoare și vor merge la toaletă în curte. Situația s-ar putea agrava pentru că niciun profesor nu vrea să predea acolo. Dascălii nu și-au mai luat salariile de 3 luni. Școala este în renovare de 7 ani, iar banii pentru cadrele didactice și cei pentru cheltuieli curente sunt blocați în contul primăriei, pus sub sechestru după o decizie a Tribunalului Buzău.

Panourile solare realizate la o fabrică din județul Buzău concurează cu succes produsele din vestul Europei

Tânărul antreprenor Silviu Iordache, acționar unic al unei societăți buzoiene de panouri solare, țintește cu ajutorul programului 'Casa Verde' o cifră de afaceri de un milion de euro pentru 2014, în creștere de peste 2,5 ori față de suma de 400.000 de euro obținută în anul 2013.

Interviu Shin Dong-hyuk, fost deținut nord-coreean: Tinerii din România să prețuiască libertatea în care trăiesc și să o protejeze

Libertatea nu este un subiect de studiu, un exercițiu pedagogic, ea este învățată și înțeleasă printr-o experiență foarte personală, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut în lagăr, care a reușit să evadeze.

O casă dacică și un cuptor de ars ceramică vor fi reconstituite la Cârlomănești

Arheologii Muzeului județean de istorie Buzău vor demara săptămâna viitoare reconstituirea unei case dacice și a unui cuptor de ars ceramică în incinta Cetății dacice de la Cârlomănești.

Premiul TINERE TALENTE la Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineret MIHAELA RUNCEANU – Pentru voi, muguri noi!

În perioada 2-4 Mai 2014, la Buzău s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „MIHAELA RUNCEANU – Pentru voi, muguri noi!” !

Documentar: Academicianul Marius Andruh împlinește 60 de ani

Chimistul Marius Andruh, membru titular și președinte al Secției de Științe Chimice a Academiei Române, s-a născut la 15 iulie 1954, la Smeeni, județul Buzău.

Primarul comunei Cernătești, condamnat la doi ani și 6 luni de închisoare cu executare

Primarul comunei buzoiene Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost condamnat marți, de Judecătoria Buzău, la doi ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, după ce anul trecut a accidentat mortal o elevă în vârstă de 15 ani.

Vinete-gigant, tomate portocalii, plante-antidăunători, noile creații ale Stațiunii legumicole

Cercetătorii Stațiunii legumicole Buzău au lansat în premieră, în primăvara acestui an, cinci noi soiuri omologate în producția de serie, între care castravetele antidiabetic, tomatele portocalii și tip cireașă, vinetele-gigant, în testări fiind și plante-gardian cu rol în protejarea legumelor împotriva dăunătorilor.

O copie a celebrei opere brâncușiene "Rugăciunea" a fost montată în Cimitirul Dumbrava din Buzău

O nouă copie a celebrei lucrări 'Rugăciunea' de Constantin Brâncuși a fost instalată luni în Cimitirul Dumbrava din Buzău, pe soclul din piatră ce poartă semnătura marelui artist.

Țara Luanei, între legendă și adevăr

Țara Luanei este localizată în Munții Buzăului, iar pe raza localităților Colți, Bozioru și Brăești se află zece așezări rupestre locuite încă din perioada neolitică, dar și monumente ale naturii, în jurul cărora de-a lungul timpului s-au țesut numeroase basme și legende, precum și numeroase povestiri despre dispariții umane și fenomene paranormale.

Primarul din Buzău: Am dus toate documentele la DNA, dar nu s-a ținut cont de ele

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave privind trecerea ilegală a unei teren din domeniul public al statului în cel privat, se declară nevinovat și spune că a dus la DNA toate documentele, dar nu s-a ținut cont de ele.

DNA: Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 

Mănăstirea Berca, monument arhitectonic brâncovenesc, între uitare și nepăsare

Vechea cetate-mănăstire din localitatea buzoiană Berca, un important monument de arhitectură brâncovenească din secolul al XVII-lea, este măcinată de ploi și vânt, iar zidurile se dărâmă sub ochii nepăsători ai autorităților.

Victimele exploziei de la Mihăilești, comemorate la 10 ani de la tragedie

La monumentul de la Mihăilești, ridicat în amintirea eroilor pompieri care și-au pierdut viața în urmă cu zece ani în tragicul eveniment petrecut pe DN 2, va avea loc sâmbătă o slujbă religioasă de pomenire oraganizată de ISU Buzău.

Declarații ale premierului Victor Ponta, după întâlnirea cu autoritățile locale din Buzău

Victor Ponta: Bună ziua. Foarte pe scurt, vă spun obiectivele principale ale vizitei de aici, de la Buzău, în primul rând - ați fost alături de mine la vizita pe care am făcut-o la o investiție  importantă, aproape 80 milioane euro, din partea unei companii din Turcia, pentru o facilitate de producție în Buzău, ajutor de stat ca și în alte proiecte de acest gen. Mesajul pe care am vrut să-l dau e foarte clar: avem în continuare investiții, sprijinim toți investitorii care creează locuri de muncă și rezultatele pe primul trimestru al anului 2014 confirmă o creștere a producției industriale din România cu peste 10%.

Premierul Victor Ponta a vizitat fabrica ,,GlassCorp” din Buzău

Imagini video din timpul vizitei.

Expoziție dedicată lui Dumitru Dan, românul care a făcut ocolul lumii în opinci

Muzeul județean Buzău a lansat recent un proiect cultural menit a-l readuce în atenția publicului larg pe unul dintre cei mai cunoscuți globe-trotter ai lumii, Dumitru Dan (1890-1978), cel are a făcut, în perioada 1910-1916, ocolul lumii în opinci în cadrul unui concurs organizat de Touring Club de France.

ANI: Viceprimar din județul Buzău, acuzat de incompatibilitate și fals în declarații

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, în cazul lui DRAGU VASILE, Viceprimar al Comunei Săgeata, Județul Buzău.

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015